27 mart.

Deviantul pe calea vieții

Ce este deviantul? E bine sa fii deviant? Suntem devianti? Iata ce ne spune dex-ul despre acest aspect: DEVIÁNȚĂ s.f. (Psih.Tip de conduită care se abate de la regulile admise de societate. [< fr. déviance]. Sunt astfel de oameni? Da, dar nu cei certati cu legea, ei fac parte din sistem. Deviantul este cel ce isi intelege sensul, cunoaste regulile sociale, cunoaste regulile sinelui sau, traieste intens orice stare de spirit si mai presus, imbina totul si traieste cum vrea, spre o destinatie clara pe care si-a creionat-o, incercand sa-si afle sensul vietii sale. El nu da socoteala decat sinelui sau, sufletului sau.

Deviantul este mai presus de societate, el stie toate regulile, le respecta perfect, dar nu este influentat de ele.

axele vietii.jpg

2+4 = 6 si  1+3 = 4;  6+4 = 10, omul indumnezeit. Adica:

2 + 4 = 6, individul deprinde in decursul vietii cunoasterea celor doua axe ale creatiei. Prima axa stapaneste cunoasterea pe orizontala generata de cele doua elemente apa si pamant. Apa (2) esenta vietii terestre, simbolul sentimentelor, al afectiunii, al relationarii si pamantul (4) stabilitatea, munca, fertilitatea, constructia. Avand aceste insusiri, traindu-le la intensitate maxima si aducandu-le in constiinta sa, stapaneste Lumea. Dezvoltarea pe orizontala tine de viata lumeasca. 6 este cifra lumii, o cifra perfecta in viziunea lui Pitagora. Sa nu uitam ca Dumnezeu a creat lumea in 6 zile, a 7-a s-a odihnit.

A doua axa stapaneste cunoasterea pe verticala: 1+3 = 4, individul (1) trece prin focul patimilor ( le traieste intens), trece prin focul suferintei, mananca din ea, se identifica cu ea, numai asa poate renaste, aidoma pasarii Phoenix, dar asta se produce numai pentru renastere, toti ne-am nasut din focul amorului, apoi (unii dintre noi) renastem din focul suferintei pentru a ne inalta spre intelpciune, creativitate (3), spre a vedea totul dintr-un alt unghi. (4) omul reconstruit, remodelat, schimbat. Numai prin dezvoltarea spirituala, pe verticala, putem ajunge o alta fiinta, aprope de sinele suprem. Altfel suntem toti o apa si un pamant. (4) poate reprezenta si marirea cadrului de cunoastere, prin actiune(1) si cunoastere(3).

6+4 = 10, omul indumnezeit. Lumea (6) este cuprinsa in cadrul meu de cunoastere (4).

Deviantul este cel care traiaste in lume fara a se supune ei. Cum face asta? Voi demonstra tot numerologic:

1+2+3= 6  Lumea in care (1) este perceptia, (2) este emotia, (3) este interpretarea. Toti traim asa.Vedem cifrele 1,2 si 3, dar nu 4, deoarece 4 este noul cadru de cunoastere, pe care nu oricine il dobandeste. Astfel cei care s-au reconstruit (4) sunt 1+2+3+4 = 10. Cel ce cunoaste lumea.

Analizand si celelalte cifre 5, 6, 7 si 8 vom observa modul prin care omul gusta viata (aproape ca suntem obligati sa facem asta). (5) niciun om care nu are incredere in el nu poate sa paseasca pe drumul vietii fara frica. Neincrederea in sine creaza monstrii ascunsi ai rautatii, invidiei, violentei, arogantei, vedetismului, minciunii, falsitatii, ignorantei, orgoliului, furiei, maniei si altele pe care le vrei voi. Deci, trebuie sa lucram mereu la increderea in sine. (6) este viata instinctual erotica, pasiunea in munca, pragmatismul, fara acestea iar nastem monstrii, (7) este intelepciunea de zi cu zi. Rutinatul care traieste sa manance nu poate avea nici macar constienta mancarii ingurgitate, astfel este bine sa invatam din fiecare moment trait, de la fiecare persoana intalnita, de la fiecare rasarit si apus de soare, din fiecare vers al poeziei vietii si apoi cu toate astea, plini de incredere iesim in lume, in societate cu o forma de putere (8) in plus.

5+6+7+8 = 26 relationarea (2) in lume(6). Omul este fiinta sociala, traieste in triburi. Omul ce stapaneste lumea (1+2+3+4 = 10 deviantul numit de mine) traieste o viata transformata, nerutinata, minunata, creativa: 10 + 26 = 36, 3+6 = 9 transformarea continua, viata 360 grade, innoirea (9) permanenta, el este spirit etern gustand din toata frumusetea vietii, in fiecare zi, altul.

In numerologie perioada traita pana la 36 ani ( 4 cicluri evolutive de 9 ani) este numita perioana de consum. Omul consuma resurse. Aceast cadru in care fiecare dintre noi crestem, invatam si consumam, se observa clar in adunarea 10 +26 = 36. Pana la 10 ani ne dumirim cat de cat ce este cu noi pe aici, apoi urmatorii 26 de ani, unii, gusta foarte intens din marul interzis al cunoasterii ( cunoasterea sociala ), altii se rutineaza si devin robotei de nadejde ai celor care au avut indrazneala sau si-au asumat riscul sa guste marul.

Deviantul este cel cu o sacosa de mere.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *